Podiumtechniek.nl verkoopt niet de eerste de beste merken.

Wij zijn zelf nogal veeleisend en dat mogen onze klanten ook zijn. Daarom werken wij samen met innovatieve internationale bedrijven als SRS Light Design en Arthea Luce. Verwacht van ons geen standaard low-budgetproducten, maar kwaliteit en flexibiliteit.

Als jij dat wilt, kan elk knopje aangepast worden. Wij ontwikkelen ook zelf licht- en geluidsapparatuur. Deze brengen we op de markt onder de merknaam ModulAir .

JB-Lighting

We hebben het prestigieuze Duitse merk JB-Lighting aan ons assortiment toegevoegd. Hiermee kunnen we veeleisende klanten een pakket moving heads aanbieden dat voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen met betrekking tot prestaties, design en duurzaamheid. De huidige productlijn omvat spotlights en washlights gericht op theater, evenementen, broadcast en objectverlichting.

De producten van JB-Lighting worden volledig in Duitsland ontwikkeld en gebouwd. Daarbij is de kwaliteitsbewaking tijdens alle productiestappen dermate hoog dat defecten praktisch zijn uitgesloten. Het personeel is hoogopgeleid en doordat vrijwel alle processen ‘in huis’  plaatsvinden, kunnen de ontwikkelings- en serviceafdelingen razendsnel reageren op vragen uit de markt en bij technische ondersteuning en onderhoudszaken. Zelfs gobo’s en kleurenschijven worden in huis gemaakt.

Ga naar producten

JAG (Just Audio Gear)

Het Australische Just Audio Gear is volledig gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van headset-microfoons. Omdat dit de enige productgroep is waarin JAG actief is, kunnen ze hier hun aandacht volledig aan besteden en is het kwaliteitsniveau buitengewoon hoog. Tegelijkertijd blijft door een efficiënt productieproces de verkoopprijs zeer concurrerend. Binnen dit marktsegment leveren ze een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding.

SRS Group

Dit Slowaakse bedrijf ontwerpt en fabriceert al sinds 1992 lichtapparatuur. Een creatieve onderneming waarmee wij veel samenwerken. De kracht van SRS Group is het aanpassen van bestaande producten aan specifieke vragen van onze klanten, zoals stroomverdelers tot 400A.
SRS is aangesloten bij PLASA , een mondiale organisatie van bedrijven die techniek en diensten aan de entertainmentwereld leveren. Wij zijn er trots op dat Podiumtechniek.nl exclusief importeur van SRS Group in Nederland is. Natuurlijk zijn alle SRS-producten die wij aanbieden, getest en waar nodig aangepast aan de Nederlandse markt.

RF-toolbox

RF-toolbox komt rechtstreeks voort uit de praktijkervaringen van Podiumtechniek.nl. Paul van Schaik, mede-oprichter van Podiumtechniek.nl, past al jaren bestaande apparatuur aan aan de specifieke wensen van theaters en evenementenorganisaties. Met betrekking tot de technologie rondom draadloze microfoonsystemen bleek er echter een hiaat te zijn als het gaat om het aanpassen van het signaal aan de ontvangstkant, wat de mogelijkheden ernstig beperkt om oplossingen te leveren voor de vaak onbetrouwbare, storingsgevoelige verbindingen in draadloze microfoonsystemen. Dit was niet te tackelen met de huidige apparatuur op de markt – zelfs niet na modificatie. De elektronische expertise van Paul leverde echter een reeks kant-en-klare producten op die zelfs omvangrijke zender/ontvangerparken onder extreem moeilijke omstandigheden onder controle krijgen.

Door de directe relatie met Podiumtechniek.nl kunnen de producten van RF-toolbox ook razendsnel worden aangepast aan de specifieke wensen van gebruikers.

ModulAir

ModulAir is het huislabel van Podiumtechniek.nl, ontstaan vanuit een mix van frustratie en passie. Frustratie van onze klanten over standaard licht- en geluidsapparatuur die niet aan de wensen voldoet. Niet praktisch genoeg, niet flexibel, of boven het budget. En passie, omdat wij graag oplossingen bedenken voor technische vraagstukken in de theaterwereld.
De producten van ModulAir onderscheiden zich door gemak, duurzaamheid en kwaliteit. Inmiddels hebben wij diverse audioproducten ontwikkeld, microfoonmagnetenzaal-ledverlichting, aansluitmaterialen en ons paradepaardje: de A-Bee DMX-remote . Voor dit staaltje gebruiksgemak hebben wij in 2014 een innovatieprijs gewonnen.

Een goed voorbeeld van de flexibiliteit van ModulAir is de modulaire opbouw van stageblokken, wanddozen en 19″-racks: het ModulAir-principe. Je kunt ze ook zelf assembleren om kosten te drukken.

arthea luce producten

Arthea Luce

Arthea is onze Italiaanse relatie op het gebied van licht. Een jong bedrijf maar werkend vanuit de ervaring die werd opgedaan bij Lampo Lighting. En net zo gedreven als Podiumtechniek.nl wanneer het gaat om inspelen op ontwikkelingen in de markt. Arthea produceert armaturen onder de naam Lampo Theatre . Hier vind je spots, floodlights en zaalverlichting, zowel in halogeen als led. Naast producten uit de basiscollectie creëert Arthea verlichting op maat, zelfs in kleine oplages. Dit doen zij ook voor onze klanten.

MELLOcases

MELLOcases

Als licht- en geluidsapparatuur moet worden vervoerd, zijn goede flightcases geen luxe maar noodzaak. Ook voor het stofvrij opbergen van kostbaar materiaal zijn flightcases een aanrader. Wij hebben hiervoor een uitstekende leverancier in Slowakije. MELLOcases maakt onverwoestbare flightcases en rackcases op maat, voor spots, audiomateriaal, kabels en statieven, mengpanelen, camera’s etc.

MELLOcases kunnen geheel worden uitgevoerd naar jouw wensen: stapel- en koppelbaar, met of zonder wielen, deksels aan alle kanten, serviceluik of geleiders. En de kleur mag je natuurlijk ook zelf bepalen.
Ook hierover kun je van Podiumtechniek.nl goed advies verwachten. Leg je wensen aan ons voor en wij bedenken, in overleg met MELLOcases, de slimste oplossing voor jouw situatie.

Pea Soup smoke machines

Pea Soup Limited

Voor de beste rookmachines moet je in Engeland zijn. Pea Soup Limited heeft een indrukwekkend assortiment op dit gebied, geschikt voor zowel kleine theaters als grote festivalterreinen. Door onze ervaring kunnen wij je over dit onderwerp prima adviseren. In ons vaste assortiment vind je de CO2 Hazer, die uniek is omdat hij rookdeeltjes produceert die kleiner zijn dan 0.4 micron.

Xoop Lighting

Xoop Lighting is een jong merk uit Duitsland dat zich hoofdzakelijk richt op statische LED licht armaturen. U kunt onze armaturen vinden op bv beursstands, in de architectural range als ook in de theaters. Met onze uitgebreide range bieden wij een oplossing voor iedere applicatie groot of klein. Xoop Lighting kenmerkt zich verder als zeer gebruiksvriendelijk en makkelijke aansturing. Tevens zijn een groot gedeelte van onze armaturen ook als outdoor variant te krijgen.