Inloggen of registeren

Om optimaal gebruik te maken van onze webshop en onder andere offertes aan te kunnen vragen dient u een account te hebben.
  • Lorem ipsum
17 Oktober 2024

Wereldwijde lancering van de SRS-Lighting VLAN-Toolbox!

Een revolutie in netwerkbeheer voor de AV-industrie

Donderdag 17 oktober 2024 markeert een mijlpaal in de wereld van AV-technologie met de wereldwijde lancering van de langverwachte SRS-Lighting VLAN-Toolbox. Dit innovatieve product is het resultaat van de samenwerking tussen Podiumtechniek B.V., een toonaangevende speler in de entertainmentindustrie, en SRS-Light, een gerespecteerde naam in AV-netwerktechnologie. Samen hebben zij een oplossing ontwikkeld die het leven van AV-technici wereldwijd aanzienlijk gaat vereenvoudigen.

Van idee tot wereldwijd product

Het idee voor de SRS-Lighting VLAN-Toolbox werd voor het eerst geïntroduceerd door Paul van Schaik, mede-eigenaar van Podiumtechniek B.V. Tijdens de eerste presentatie van het prototype op CUE 2024 in Rotterdam bleek al snel dat er veel vraag was naar een eenvoudige maar krachtige tool voor netwerkbeheer, specifiek ontworpen voor AV-professionals. "Na de presentatie zagen we meteen de potentie," vertelt Paul van Schaik. "De feedback van technici was overweldigend positief. Ze waren enthousiast over de eenvoud en functionaliteit van de toolbox." Na deze positieve ontvangst hebben Podiumtechniek en SRS-Light besloten om de krachten te bundelen. Samen hebben ze het product verder ontwikkeld en in grootschalige productie genomen om het beschikbaar te maken voor de wereldwijde markt.

De eenvoudigste manier om jouw netwerk te segmenteren

De SRS-Lighting VLAN-Toolbox is een unieke oplossing voor het beheren van AV-netwerken tijdens evenementen en in theaters. De toolbox biedt gebruikers een eenvoudige manier om netwerken te segmenteren, datasnelheden te optimaliseren en verschillende datastromen (zoals audio, video en lichtbesturing) van elkaar te scheiden. Dit resulteert in een overzichtelijke netwerkstructuur en een betrouwbare performance, zelfs in de meest veeleisende omgevingen. De toolbox is verkrijgbaar in twee modellen: de SRS Lighting VLAN-Toolbox 24-4, met 24 etherCON-poorten en 4 glasvezelpoorten, en de compacte SRS Lighting VLAN-Toolbox 8-2, ideaal voor kleinere opstellingen. Beide modellen ondersteunen trunking, link aggregation en zijn voorzien van ingebouwde monitoringfuncties zoals PoE-verbruik en kabeldiagnostiek, wat het beheren van netwerken sneller en efficiënter maakt. Dit alles zonder dat er diepgaande kennis van IT of netwerktechnologie nodig is.

Wereldwijde beschikbaarheid

De lancering van de SRS-Lighting VLAN-Toolbox is een belangrijke stap voor de AV-industrie. Voor technici die vaak geconfronteerd worden met complexe netwerken tijdens grote evenementen, biedt dit product een gebruiksvriendelijke oplossing om controle te houden over hun datastromen. De toolbox is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar via gespecialiseerde dealers, waaronder Podiumtechniek B.V. in de Benelux.

Podiumtechniek is trots op de samenwerking met SRS-Light. “We zijn verheugd dat we nu een product op de markt brengen dat direct aansluit op de behoeften van AV-professionals,” zegt Paul van Schaik. "Deze tool maakt het leven van technici een stuk makkelijker, of ze nu in een klein theater werken of op een grootschalig evenement."

Toekomstige ontwikkelingen

Met de lancering van de SRS-Lighting VLAN-Toolbox wordt een nieuwe simpele manier gezet waarop AV-professionals hun netwerken kunnen beheren. Podiumtechniek en SRS-Light blijven de komende jaren inzetten op verdere innovaties en productverbeteringen om hun klanten te ondersteunen bij het bouwen van betrouwbare en schaalbare netwerken. De toekomst van netwerkbeheer in de AV-industrie is begonnen, en de SRS-Lighting VLAN-Toolbox staat aan de frontlinie van deze technologische revolutie.

Voor meer informatie over de SRS-Lighting VLAN-Toolbox kun je terecht op onze productpagina of klik hier voor de video tutorial